rs porsche75

Een bijzondere pitstop

De Porsche 959, gebouwd van 1986 tot 1989, gold in de 80-er jaren als de ultieme sportwagen met een maximum snelheid van 315 km/u. De Porsche 959 was een technologische doorbraak met een grote reeks van innovaties. Er werden 292 exemplaren gebouwd, die inmiddels voor het grootste deel als verzamelobjecten dienstdoen.

Voormalig F1-coureur Nick Heidfeld bezit de nog zeldzamere 959 S, waarvan er slechts 29 werden gebouwd. De S-uitvoering heeft 515 pk en een topsnelheid van 339 km/u. Het meest bijzondere aan de witte 959 S van Heidfeld is de extreem lage km-stand met niet meer dan 4.183 km op de klok. Hoewel nauwelijks ingereden was een aanzienlijke fabrieksrevisie noodzakelijk en de auto werd in de zomer van 2017 naar Porsche Classic in Stuttgart gestuurd. Daar werd vastgesteld dat de hoogstaande en innovatieve techniek van de 959 S aanzienlijke schade had geleden door stilstand in een garage. De volledige aandrijflijn en het chassis moesten gereviseerd worden.
In december 2021 kon de auto weer de weg op en Heidfeld maakte daar meteen gebruik van. Na de rit vertelde hij: “Als teenager was deze auto voor mij al een legende. Op dat moment was de 959 de snelste en meest geavanceerde productie auto van de wereld. Dit voelt ook nu niet als een auto van 30 jaar oud, maar als een veel jongere en modernere sportwagen.”

Meer berichten

Wilt u op
de hoogte blijven?

Meld u aan op onze nieuwsbrief en kom als eerste te weten wat er in de auto wereld gebeurt!